Let´s talk about TOES!

LET´S TALK ABOUT TOES!

När du väl har bestämt dig för vilken modell och färg du vill ha på dina nya Celeris ridstövlar, är det dags att välja din tådesign. Här kommer en guide över alla våra olika varianter.

1. UTAN SÖMMAR // PLAIN
Lättputsat! Välj en enkel tå utan några sömmar om du är en hejare på att putsa och vill ha en slät tå med mycket glans. Eller om du bara vill ha en klassisk stövel. Det är också vanligt att man väljer en tå utan sömmar om man designar sina stövlar i ett mönstrat eller präglat skinn som till exempel croco. Mönstret kommer då verkligen till sin rätt.
Celeris toes PLAIN
2. BLOMMA // FLORAL
En dekorativ blominspirerad perforering längst fram på tåspetsen, går att kombinera med andra tåsömmar eller att bara ha som den är.
Celeris toes FLORAL
3. DUBBELSYDD // DOUBLE STITCHED
Om du vill ha en kontrastfärg med ett mönstrat eller präglat läder är det här ett bra tåmönster eftersom den är diskret och ger lite mer utrymme åt mönstret.
Helt enkelt bara två smala raka sömmar över tån. Den bryter även av snyggt om man själv kanske tycker att fötterna ser lite stora ut.
Celeris toes DOUBLE STITCHED

4. DUBBELSÖM MED BLOMMA // DOUBLE STITCHED WITH FLORAL
En kombination av dubbelsydd tå och en blomma längst fram på tån.
* * b i l d   k o m m e r !


5. RAK BROGUE // STRAIGHT BROGUE (VASADA)
En av våra mest populära tåmönster både på ridstövlar och jodhpurs. Snyggt och klassiskt! Lika fint på en enfärgad design som när man vill göra en kontrasttå.
Celeris toes STRAIGHT BROGUE

6. RAK BROGUE MED BLOMMA // STRAIGHT BROGUE WITH FLORAL 
Straight brogue with floral

7. HJÄRTFORMAD DUBBELSÖM // HEART DOUBLE STITCHED
Om du vill ha en kontrastfärg med ett mönstrat eller präglat läder är det här ett bra tåmönster eftersom den är diskret och ger lite mer utrymme åt mönstret eller färgen.
Helt enkelt bara två smala hjärtformade sömmar över tån. Fördelen med hjärtformen är även att det blir ett extra lager med läder som skyddar stöveln mot slitage av stigbyglarna.
Celeris toes HEART DOUBLE STITCHED

8. HJÄRTFORMAD DUBBELSÖM MED BLOMMA // HEART DOUBLE STITCHED WITH FLORAL
En hjärtformad tå som ger lite större fokus på själva tån.
* * b i l d   k o m m e r !9. HJÄRTFORMAD BROGUE // HEART BROGUE
Det här är en annan hjärtformad variant men utan blomman på tån, så det passar utmärkt om man vill ha ett präglat eller mönstrat läder på tån som framkommer på ett väldigt snyggt sätt!
Celeris toes HEART BROGUE

10. HJÄRTFORMAD BROGUE MED BLOMMA // HEART BROGUE WITH FLORAL
Det här är vårt mest populära tåmönster! Och det är ju supersnyggt! Fördelen är även att det blir lite extra förstärkt på utsidan av fotdelen på ridstövlarna, där man annars brukar få lite slitage av stigbyglarna.
Celeris toes Heart brogue with floral