TEAM AMAZONA

Amazona Sueca betyder lite fritt översatt svensk ryttarinna”på portugisiska och det var precis det Johanna Ljungmark, Amazona Suecas grundare, var under några år.

Hon arbetade som beridare hos en ambitiös hästägare i Sao Paolo. Hipica Paulista är en oerhört förnämlig anläggning, en av de bästa i världen så det var en synnerligen stimulerande miljö att arbeta i. Att rida hela dagarna slet på utrustningen och hon blev tipsad om en duktig skomakare som gjorde måttsydda stövlar åt hennes kollegor. Han blev även Amazonas första leverantör. Här kan vi prata gediget hantverk.

När Johanna sedan kom tillbaka till Sverige väckte hennes färgglada stövlar stor uppmärksamhet och hon fick flera förfrågningar hur man kunde få tag i dem och på den vägen är det.

Idag är vi ett företag specialiserat på handgjorda läderprodukter med hög kvalitet. I sortimentet finns allt från ridstövlar till jodhpurs, boots, sportiga sneakers och en mängd accessoarer.

Vi älskar att förvalta och fördjupa det unika i varje person genom våra måttsydda produkter som specialbeställs helt efter kundens önskan. Alla stövlar är ”made to measure” och oerhört välgjorda och komfortabla.

Amazona Sueca är motsatsen till mainstream och massproduktion.

Skinnet kommer från frigående djur. Våra tillverkare är handplockade och vi samarbetar främst med mindre portugisiska familjeföretag med bra arbetsförhållanden, miljömedvetenhet och stor passion för vad de gör.

Be you

Vi uppmuntrar våra kunder att våga vara sig själva och våra möjligheter att kunna erbjuda handgjorda måttsydda produkter i en mängd färger, modeller och mönster efter tycke och smak gör oss unika.

Om du undrar över något, har några tips eller idéer - tveka inte att kontakta oss!

Maila till info@amazonasueca.com
Ring 08-219877
Eller boka in en tid i vårt showroom på Värtavägen 72 i Stockholm.

Vi ses!

Johanna Ljungmark

CEO/FOUNDER

johanna@amazonasueca.com

+46 708 11 78 77

Hedda Uhner

Office/Content/Collab Manager

info@amazonasueca.com

Tess Elfgren

E-Commerce/Web Manager

web@amazonasueca.com