Amazona Sueca - Vi tar det från början!

Det är fortfarande många som undrar över vårt namn Amazona Sueca och var det kommer ifrån. Lite fritt översatt betyder det svensk ryttarinna på brasiliansk portugisiska och det var vad jag, Johanna Ljungmark, arbetade som under en tid i Brasilien. Jag hade förmånen att rida några svenska dressyrhästar som exporterats via Jan Brink.
Här är en av hästarna, Zelix in action.

Johanna
Sao Paulo

Jag bodde i den enorma och helt galna och underbara staden Sao Paulo, störst i hela Sydamerika och som har omkring hela 20 miljoner invånare. Huvuddelen av min tid spenderade jag på en helt fantastisk ridanläggning som heter, Hipica Paulista.

Hipica Paulista
Här är omkring 500 hästar uppstallade, både poloponnies, tävlingshästar inom dressyr och hoppning samt ett gäng ridskolehästar.
Anläggningen har verkligen allt, flera ridhus, varav ett helt enormt som säkert är 120 x 120 m, gräsbanor, sandbanor, galoppbana, gym med PT, tennisbanor, drive range, swimmingpool, restaurang, bar och barnpassning. Och det häftiga är att klubben ligger mitt i ett bostadsområde så man har skyskrapor omkring sig när man rider omkring :)

Hipica Paulista indoor

Pool area

Hipica Paulista

Under mina år som beridare i Brasilien kom jag i kontakt med ett par olika stöveltillverkare och fann en favorit. Det var underbart att kunna beställa ridstövlar som var skräddarsydda och dessutom välja mellan några olika färger!

Brasilianska ridstövlar

Väl hemma i Sverige väckte mina stövlar stor uppmärksamhet och jag övade först på mina egna ben hur man skulle ta alla mått för att sen kunna hjälpa mina vänner att beställa deras stövlar.
Vi var ett litet gäng som red i brasilianska stövlar och jag funderade på vad jag skulle kalla mig och min lilla verksamhet och tyckte att "Johannas stövlar" eller "JL boots" lät lite trist så efter lite brainstorming dök ordet Amazona upp, ett ord som inte bara symboliserar en stark kvinnlig krigare utan som jag hade sett på de tjusiga omklädningsrummen och toaletterna på ridklubben.
På herrarnas stod det istället cavaleiro på skyltarna. 
På ridklubben kallade hästskötarna mig ibland för "Sueca" som betyder svenska. Så det kändes ganska givet att använda namnet "Amazona Sueca".

 

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published